​Ofte stilte spørsmål - faq:

Er jeg virkelig garantert stipend/scholarship når jeg melder meg på Go Campus programmet?
Ja! Skulle det forekomme at en deltager ikke mottar stipendtilbud fra samarbeidsuniversitetene pga. et sjeldent fagområde, så refunderer MyEducation 100 % av det innbetalte beløpet.

Får jeg støtte fra Lånekassen?
Universitetene er godkjent av Lånekassen, men det gis likevel ikke støtte til Freshman year som er første året av en amerikansk bachelorgrad. Lånekassen gir først støtte fra Sophomore standing som er andre året. I USA går bachelorgraden over 4 år, mens den i Norge går over 3 år. Du må selv sørge for at Lånekassen godkjenner ditt studie i USA.
I tillegg til å søke Lånekassen om støtte, vil vi oppfordre deg å søke ytterligere legater/støttemuligheter gjennom Legathåndboken.

Hvor mange universiteter deltar i Gp Campus programmet?
Ca. 100 universiteter over hele USA deltar i programmet inntil videre. Antallet blir større år for år.

Når er semesterstart?
To ganger i året. Det er studiestart i august (høstsemesteret) samt i januar (vårsemesteret).

Kan jeg delta på Go Campus programmet, hvis jeg ikke er så god i engelsk?
Ja. Dersom du ikke har tilstrekkelige engelsk kunnskaper muntlig og/eller skrftlig, kan du delta på ESL kurset (English as a Second Language). Der får du en mulighet til å forbedre engelskkunnskapene dine. Du trenger derfor ikke ha topp karakter i engelsk for å delta på Go Campus programmet.

Kan jeg overføre mine nåværende universitets-/høyskoleutdanning til universitetet i USA?
Ja, i de fleste tilfeller er det mulig å overføre fag FRA ditt norske studiested TIL det amerikanske universitet, ELLER FRA det amerikanske universitet TIL ditt norske studiested.
Ta kontakt med studiestedet du ønsker å gå på når du kommer tilbake fra USA oppholdet, for å forsikre deg om at studiepoengene blir godkjent.
Hvert fag vurderes av det amerikanske universitetet for å kunne bestemme hvor mange credits det svarer til i det amerikanske systemet.

Hvor lenge gjelder mitt stipend/scholarship?
Stipendet gjelder så lenge du studerer i USA. Dvs. alt fra et enkelt semester til en hel grad på bachelor nivå evt. mastergradnivå.

Hvilken type visum trenger jeg for å studere i USA?
Når du har fått et tilbud på et stipend fra et univreitet/college, så trenger du et studievisum for å dra til det utvalgte utdannelsesinstitusjon.

MyEducation hjelper deg med all nødvendig dokumentasjon, som skal avleveres til den amerikanske ambassaden i Kjøbenhavn. Utdannelsesinstisjonen utsteder et såkalt I-20 formular (et visumsertifikat). Dette dokument er personlig og udstedes for å få lovpålagt visum til oppholdets formål.​

Kan jeg jobbe i USA?

MyEducation kan ikke skaffe jobb til deltagerne under Go Campus programmet i USA. Hver utdannelsesinstitusjon har sine egne regler i forhold til dette spørsmålet, og studentene kan jobbe, så lenge de følger de anvisningene som fastsettes av den amerikanske regjeringen med hensyn til internasjonale studenter. For øyeblikket kan internasjonale studenter lovlig jobbe inntil 20 timer i uka.

Hvad er en TOEFL test?
En TOEFL test er en engelsk språktest som alle nordamerikanske universiteter krever bestått for å sikre at utenlandske studenters engelsknivå er godt nok til å kunne følge undervisningen. Testen kan tas flere steder. Universitetene har ikke alltid samme score som opptakskrav.

Er TOEFL testen et krav?
Ikke nødvendigvis. Hvis studenten har gode nok engelsk kunnskaper, så skal dette bevises ved en TOEFL test. Hvis ikke må studenten delta på ESL kurset (English as a Second Language). TOEFL testen skal helst bestås før søknad. Hvis du velger et universitet, som krever en høyere score i TOEFL testen enn det har, vil ditt stipend bli reservert, inntil du består TOEFL testen med tilstrekkelig score.

Nå er søknadsfristen?

Du kan se søknadsfristene her

Hvordan søker jeg?

Du kan søke her

Hvordan får jeg mer informasjon?

Du er velkommen til å komme på et infomøte. Møtet er helt gratis og uforpliktende. Det eneste vi ber deg om er å booke en avtale på forhånd. Vi råder deg til å lese gjennom infoen om Go Campus programmet på nettsiden og i brosjyren. Da er du godt foreberedt før møtet og vet hva du gjerne vil vite mer om osv.

Adresse

Torvet 6

N-2000 Lillestrøm

Kontaktinfo

Tlf.: 99 28 13 00

Email address: info@myeducation.no

Sociale medier

Instagram Facebook Youtube