Brasil - High school program

Et skoleår i Brasil​

​Brasil er mye mer enn fotball og samba. Forestill deg et skoleår i dette imponerende søramerikanske landet, hvor hovedspråket er portugisisk. Landet har en kultur og tradisjon som overgår de fleste land i verden. Brasilhar litt av alt, og i tillegg er det tropisk klima. Derfor er temperaturen så å si den samme hele året. Og som de selv sier: det beste møter du når du blir kjent med befolkningen. Uansett hvor du kommer, vil du møte et utrolig vennligsinnet folk, hvor familien er det viktigste. 

Brasilianere er et folk som består av både urfolk (primært guaraníes), afrikanere, europeere (spesielt  portugisere) og i noenområder asiater. Det bor over 190 millioner mennesker i Brasil, og 54% er av europeiskopprinnelse. I den nordlige delen av landet finnes det mindre byer med en landlig måte å leve på. Der dyrkes jorden, og størstedelen av befolkningen bor der. 

I den sydlige delen er det savanner og regnskog. Sao Paulo har en kosmopolitisk stemning og Rio de Janeiro har flotte strender med brede promenader. I Carajás fjellene finnes verdens største mineralforekomster av jern, mangan, kobber og nikkel. Noen av landets viktigste landbruksprodukter er kaffe, kakao, bomull, mais og sukkerrør. Rio de Janeiro er valgt som vertsby til de olympiske lekene i 2016. Skolesystemet er så absolutt på høyde med det norske, og du vil bli overrasket over hvor fort du lærer portugisisk, selv om du ikke har snakket det før. Sånn er det når man påvirkes av språket hele dagen fra morgen til kveld. Vanligvis starter oppholdet ditt med en uke på camp, hvor du vil bli introdusert for det portugisiske språket og den brasilianskekulturen. Avhengig av antall elever kan dette bli avlyst. 

Den brasilianske high school’en går over 3 år. Som Exchange student vil du bli plassert på det klassetrinnet som passerbest med hensyn til alder og karakterer. Du blir fulgt opp av skole koordinatorer, som vil sørge for at du kommer godt til rette. Vanligvis får du mulighet til å delta på diverse lagsport på skolen som f.eks. fotball, volleyball, eller ”peteca”, som er en tradisjonell brasiliansksport. Idrett er en viktig del av hverdagen og du vil bli oppfordret til å delta.​

World Cup 2014 og OL i Rio de Janeiro i 2016!

Brasil er det største landet i Latin Amerika, og står for en av verdens største økonomier. I 2014 skal Brasil arrangere World Cup og i 2016 skal arrangerer de sommer OL i Rio de Janeiro. Pass på å dra til Brasil nå som det skjer mye i forbindelse med de 2 store sports arrangementente.

Kultur og variasjon i Brasil

Det er nesten umulig å ikke tenke på strender og kyst når man snakker om Brasil. I Brasil finner man mange fantastiske strender, flotte nasjonalparker og urbane stobyer! I hundrevis av år har kulturen i Brasil blitt preget av variasjon, mangfold og den etniske og kulturelle arven. Noen eksempler på dette er bossa nova, capoeira og den gule fotball trøya. Folk fra Brasil er uten å ta i: verdens mest gjestfrie overfor utenlandsturister.

High School programmet i Brasil

High School Programmet er laget slik at det gir et godt skoletilbud samtidig som du bor hos en brasiliansk familie, enten du velger et semester eller 1 år. Elevene kommmer for å lære en anne kultur og et annet skolesystem, samtidig som de vokser, blir mer ansvarsfulle og selvstendige, mens de lærer språk og kultur.

Hva kan du oppleve i Brasil?

Brasil har litt av alt, og det er nok det som tiltrekker tusenvis av turister hele året. Variasjonen i kultur og landskap er er nok de viktigste faktorene.Men det beste får du først oppkeve når du kommer til Brasil; nemlig folket i Brasil som er vennlige, gjestfrie og glade mennesker. Landet, den vakre naturen, varme og gjsstfrie mennesker, fantastiske strender, urbane byer, variert kultur og tropisk klima, gjør Basil til en av verdens favoritt destinasjoner.

Krav for å bli tatt opp i programmet

Du må være mellom 15 og 18 år for å kunne bli tatt opp i High School programmet i Brasil. I tillegg må du være moden, selvstendig, tilpasningsdyktig og ha et ønske om å bo i et annet land med en annen kultur og et annet språk. Du må beherske engelsk, men ingen forkunnskaper i portugisisk kreves. Har du hatt spansk på skolen er det en stor fordel, men ikke noe krav.

Skolene i Brasil

High School i Brasil går over 3 år. Som utvekslingselev vil du bli plassert etter alder og akademiske ferdigheter. Utvekslingseleven går i klassen med brasilianske ungdommer i samme alder, og undervisningen foregår på portuugisisk. Du vil få en skole koordinator/veileder, som vil hjelpe deg til å velge, slik at du finner deg til rette på skolen.

Oppfølging i Brasil

Som utvekslingselev i Brasil vil du bli fulgt opp hele veien av område representant g skole koordinator. Alle vil gjøre sitt beste for at tilpasningen til skolen, venner og vertsfamilien går så problemfritt som mulig. his/her adaptation process.

Vertsfamilier i Brasil

Brasilanere må være blant de mest gjestfrie og imøtekommende folkeslag i verden. De vil mer enn gjerne ta i mot en utvekslingselev, dele av sin kultur og språk, og selv lære av en ungdom fra en annen del av verden. Familier står nærmeste i kø for å bli vertsfamilie!

Sport og idrett i Brasil

Brasil er først og fremst en fotball nasjon. Vanligvis får utvekslingselever muligheten til å være med på sport som fotball, volleyball og "peteca" blant annet. Utvekslingselever oppfordres til å holde på med sport under oppholdet, siden det er mange skolelag og lokale lag som gjerne vil ha de med på laget.

​​Meld deg på High School programmet i Brasil her...

Programoversikt 1 skoleår Brasil 2018/19 Opphold som utvekslingselev​

 • Aug/sep - Mai/jun (1 skoleår)
 • Aug/sep - Jan/feb (1/2 skoleår)​

Følgende er inkludert i prisen

 • Flyreise fra Gardermoen til Mexico tur/retur.
 • Korresponderende fly/tog i vertslandet tur/retur.
 • Personale ved avreise fra Gardermoen.
 • Mottagelse på flyplassen av vertsfamilien eller en av våre representanter.
 • Transport til og fra vertsfamilien din.
 • Kost og losji hos vertsfamilien.
 • Undervisning på den lokale skolen.
 • De fleste skolebøkene og undervisningsmaterialene.
 • Depositum for bøker på skolen kan forekomme.
 • Informasjon og veiledning i forbindelse med søknadspapirer og visum søknad.
 • Informasjon/velkomstmøte i vertslandet ved ankomsten.
 • Veiledning av medarbeider på stedet samt i Norge.
 • Intervju av deltager samt foreldre - samt støtte fra vårt kontor.
 • Forberedelsesmøte.
 • Forberedelsesmateriale.
 • MyEducation diplom etter avsluttet opphold.
 • MyEducation skoleveske/taske.
 • ID – Card

Pris

 • Brasil (10 måneder) kr. 77.995
 • Brasil (5 måneder) kr. 77.995​

​​

​​Mer info om high school I brasil​

 • Obligatorisk forsikring er ikke inklusiv I prisen.
 • Å sende inn søknad om opptak er gratis, og ikke Bindende for søkeren.
 • Visum (ikke inkl. I prisen). Prisen avhenger av om man Selv vil søke visum eller om myeducation skal lage Søknaden.
 • Myeducation er en godkjent utvekslingsorganisasjon. Det gis støtterett fra lånekassen inntil kr.50.000 til skoleåret 2017/2018. Lånekassen gir støtte Til 1 skoleårs utvekslingsopphold, hvis det er en Del av utdanningen, og hvis man drar ut 2.Året på videregående.

Adresse

Torvet 6

N-2000 Lillestrøm

Kontaktinfo

Tlf.: 99 28 13 00

Email address: info@myeducation.no

Sociale medier

Instagram Facebook Youtube