​USA - High school program​

Et utvekslingsår i USA vil uten tvil bli et uforglemmelig skoleår for deg. Det er enorme dimensjoner og variasjoner, og fra østkysten til vestkysten er det like langt som det er fra Norge til ekvator. Når det er på tide å spise frokost i New York, er det fortsatt natt i Los Angeles.

Uansett hvor i USA du kommer på utveksling, vil du oppleve amerikansk kultur, high school spirit, og bli en del av en amerikansk familie. Det er "once in a lifetime" du har denne muligheten. USA blir ofte kalt "The land of opportunities" - mulighetenes land. Det samme gjelder High School opphold i USA. Du har hele 4 muligheter...

4 High School muligheter i USA - velg det alternativet som passer best for deg!

1. Det tradisjonelle High School programmet 

    m/statsvalg (velg 3 stater unntatt Alaska og Hawaii) mot et tillegg

    m/regionvalg fram til 1.des året før avreise gratis - etter 1.des mot et tillegg

2. Direct Placement. Du finner selv en vertsfamilie som du ikke er i slekt med.

3. Private High Schools.

4. High School Choice Plus.

​1. Det tradisjonelle High School oppholdet på en offentlig High School:

Hvor i USA du kommer til å bo og gå på skole er avhengig av, hvilken familie som velger å ha deg boende og hvilken skole som ønsker å ta deg opp. Dette programmet er for deg som er nysgjerrig etter å oppleve verden, og er åpen for hvor i USA du kommer til å bo. Velg dette programmet, hvis du er 100% åpen og imøtekommende overfor både vertsfamilie og skole.

2. Direct Placement:

Med Direct Placement kan du - uten ekstra kostnader - velge hvor i USA du vil bo. Dette programmet er for deg, som liker å vite god tid i forveien, hvor du skal bo å gå på skole. Det krever at du selv kjenner en familie du kan bo hos. Dere kan ikke være i slekt, siden det er forbudt når man er på utveksling i Usa. Det er et krav fra amerikanske myndigheter. Hvis vertsfamilien dere selv har valgt har en ren politiattest og ellers lever opp til kravene, så godkjennes de som vertsfamilie. 

Det er bl.a. et krav at språket, som snakkes i familien er engelsk. Din plassering faller på plass, hvis den lokale skolen vil ta deg opp. Hvis skolen sier nei til å ta deg opp, så kan ikke familien du selv har valgt benyttes. I slike tilfeller kan du velge et av de andre alternativene.

Du behøver ikke å ta stilling til Direct Placement første gangen du er i kontakt med MyEducation. Du kan i etterkant gi beskjed til oss at du har fått kontakt med en familie, som gjerne vil ha deg boende - også etter at søknadspakken er sendt til USA, men naturligvis før du får en plassering. Men jo for du gir oss beskjed, jo bedre er det med hensyn til å sikre deg en plass på skolen. Det kan vi først starte med når vi har mottatt søknadspakken fra deg. 

​3. Private High School:

Private High School programmet er for deg, som gjerne vil vite i god tid hvor du skal bo, og gjerne vil gå på en privatskole. Siden Private High Schools tar seg betalt for å ta opp elever, er det ikke problemer med å få plass på disse skolene. På de private skolene er det vanligvis færre elever, og man får oftere tettere relasjoner med lærerne.

Når skolene er mindre, er det også større sjanse for å få de fagene man gjerne vil ha. Alle våre private skoler er religiøse skoler, som betyr at du vil oppleve morgensang og ”biblestudy”. Tidligere elever har sagt, at dette var noe man måtte venne seg til.Har du valgt Private High School, så vil du på et tidspunkt etter at søknadspakken er sendt til USA, motta en liste med 7 – 9 privatskoler. Du skal så prioritere 3 skoler fra listen til din utveksling i Usa. Deretter søkes det en familie i skoledistriktet utifra dine prioriteringer, som gjerne vil ha deg boende. 

Med private High School kan du komme med ønsker til fag. Disse

ønskene vil det bli tatt høyde for i utarbeidelsen av listen over skoler som du får presentert. Om det er plass på et ønsket fag avhenger av elevsituasjonen ved ankomst. Private High Schools befinner seg over hele landet. På hjemmesiden vår

kan du se eksempler på hvilke skoler som tilbys.

​4. High School Choice Plus:

Med dette programmet velger du helt selv hvilken skole du gjerne vil gå på, og dermed også staten du gjerne vil bo i. Du velger utifra de attraktive skolene, som er med i denne ordningen. Skolene ligger i statene California, Massachusetts og Florida i velstående områder, og det er per dags dato 10 veldig forskjellige skoler, du kan velge mellom. Skolene har et høyt faglig nivå og kjennetegnes ved å ha mange faglige og sosiale tilbud. Når du har valgt skole, finner vi en familie i skoledistriktet, som gjerne vil ha deg boende. 

Med High School Choice Plus kan du velge hvor du vil bo og gå på skole på utveksling i Usa.

Hvis du fra start av har valgt f.eks. det tradisjonelle High School programmet og du i løpetav våren og tidlig på sommeren ikke har fått en plassering, og holder på å miste tålmodigheten, kan du velge å bytte til et av de andre programmene i USA. Ved alternativ 1, 2 og 3 er det forbudt for vertsfamiliene å motta penger for å ha en Exchange Student boende.

Med High School Choice Plus får vertsfamilier betaling, som gjør det mulig å innfri ønsket om en bestemt skole i programmet. Myndighetene har satt et klart skille mellom de to mulighetene, og det er derfor også Amerikanske myndigheter har åpnet opp for High School Choice Plus. Det er en erkjennelse av betalt vertsfamilie, fordi det har blitt

vanskeligere å skaffe skoleplasser i offentlig regi. For å sikre at elever kommer til å gå på den ønskede skolen, er betaling til vertsfamilien den eneste måten plassering kan garanteres på valgt skole i High School Plus programmet.

Fra sør til nord

Mens det er veldig varmt og godt i sør, kan man 1000 km lenger nord stå på ski. Det bor 315 millioner mennesker som kommer fra alle verdens hjørner og hudfarger, i dette over 9 millioner kvadratkilometer store landet. Det er nesten ikke mulig å forestille seg hvor stort det er.

 

​Vertsfamiliene bor over hele USA, og det vil derfor være veldig forskjellige og unike opplevelser man får, avhengig av hvilken stat og hverdag man kommer til. Det finnes spennende steder overalt – ikke bare de typiske turistmålene. Det handler bare om å være åpen for nye muligheter, uansett om det er i Colorado, Iowa, New England osv.​


The American Dream – er mye mer enn Cola og Hamburgere

Amerikanerne har sterke følelser for landet sitt, “the home of the brave”. Det at de spiller nasjonalsangen ved alle mulige anledninger er også et uttrykk for denne følelsen. Et annet uttrykk som er viktig å merke seg for en utvekslingselev, er den hjertelighet og varme man blir møtt med i Amerika. 

Spesielt som High School elev vil du fort finne ut av hva “The American Dream” egentlig betyr. Det er en fellesfølelse for alle amerikanere, som oppsto for lenge siden da mennesker fra mange forskjellige nasjoner kom til Amerika, for å begynne et nytt og bedre liv. Denne følelsen av fellesskap kan du også ta del i. Ikke som turist men som en av dem.

Meld deg på USA High School programmet her

​Programoversikt 2019/2020 Opphold

 • Aug/Sep - Jun/Jul (1 skoleår)

Følgende er inkludert i prisen

 • Flyreise fra Gardermoen eller andre flyplasser (mot tillegg) til USA tur/retur.
 • Innenlandsflyvning i USA til vertsfamilien tur/retur.
 • Personale ved avreise fra Gardermoen.
 • Mottagelse på flyplassen av vertsfamilien eller en av våre representanter.
 • Transport til og fra din vertsfamilie.
 • Kost og losji hos vertsfamilien.
 • Undervisning på High School.
 • De fleste skolebøkene og undervisningsmateriale.
 • Depositum for bøker på skolen kan forekomme.
 • Informasjon og veiledning i forbindelse med søknadspapirer samt visumsøknad.
 • Informasjon / velkomstmøte i vertslandet ved ankomst.
 • Veiledning av medarbeider på stedet, samt i Norge.
 • 24 timers telefonservice i vertslandet.
 • Intervju av deltager samt foreldre – og støtte fra kontoret vårt.
 • Forberedelsesmøte.
 • Forberedelsesmateriale.
 • MyEducation diplom etter avsluttet opphold.
 • MyEducation skoletaske/veske.
 • Youth Card, rabattkort

Pris

 • 1 skoleår kr.95.995,-
 • Statsvalg (Velg 3 stater) mot et tillegg på kr.7000,- før 1.des
 • Statsvalg etter 1.des kr.11.000,-
 • Regionvalg er GRATIS fram til 1.des - etter 1.des mot et tillegg på kr.5500,-
 • 1 skoleår inklusiv New York Camp 3 dager kr.102.995,-

 • 1 skoleår inklusiv Plusstur 5 dager kr. 105.995,-
 • Private High School (1 skoleår) Fra kr. 209.995,-
 • Public High School Preferred (1 skoleår) Fra kr. 196.995,-

​Mer info

 • Obligatorisk forsikring er ikke med i programavgiften.
 • Å søke om opptak er gratis, og ikke forpliktende for søkeren.
 • Visum (ikke inkl. i prisen). Pris avhenger av om man selv vil søke visum eller om MyEducation skal søke for deg.
 • SEVIS koster ca. kr. 1.100 (ikke inkl. i prisen) -
 • 5 dagers forberedelsestur på den amerikanske østkysten mot et tillegg i prisen.
 • 3 dagers forberedelsestur i New York 3 dager mulig mot et tillegg i peri
 • Myeducation er en godkjent utvekslingsorganisasjon. Det gis støtterett fra lånekassen inntil kr.50.000-60.000 til skoleåret 2019/2020. Lånekassen gir støtte til 10 måneder utvekslingsopphold, hvis det er en del av utdanningen, og hvis man drar ut 2.året på videregående.

5 dager på den amerikanske Østkysten.

Alle elever til USA kan bli med på en 5 dagers forberedelsestur til den amerikanske

Østkysten. Start utvekslingsåret sammen med ca.150 andre elever fra hele verden og

opplev spennende steder som New York City, Manhattan, Empire State Building, Frihetsgudinnen, Central Park, 5th Avenue, Washington DC., Philadelphia, Pennsylvania, Independence Hall, Chevy Chase, Maryland, Georgetown, Kennedy Center,Capitol Hill og mye, mye mer. 

3 dager Camp i New York

Alle elever til USA kan bli med på en 3 dagers forberedelsestur til New York. Start utvekslingsåret sammen med ca.150 andre elever fra hele verden og

opplev spennende steder som New York City, Manhattan, Empire State Building, Frihetsgudinnen, Central Park, 5th Avenue med mer.

Adresse

Torvet 6

N-2000 Lillestrøm

Kontaktinfo

Tlf.: 99 28 13 00

Email address: info@myeducation.no

Sociale medier

Instagram Facebook Youtube