Nåværende utvekslingsgselever​

Her kan​ du lese om hvordan livet er som utvekslingselev, for noen av elevene som er avgårde nå. Det er spennende å følge disse modige og selvstendige ungdommene og høre hva de opplever og hvilke utfordringer de møter i hverdagen langt hjemmefra. Denne siden oppdaterers etterhvert som vi mottar hilsner fra elevene:

Celina Pedersen , Januar 2019,

High School Australia

Celina Pedersen nyter hver dag på utvekslingsår/Vg2 i Australia.


Jeg nyter hver dag! Jeg opplever så masse og får bli kjent med så utrolig mange fantastiske mennesker!

Jeg begynner å komme inn i rutiner og føler meg ikke lenger som "ho nye", men heller ei helt vanlig australsk tenåringsjente:) Lærerne er alle veldig hjelpsomme og greie. Litt stressende er det denne uka, siden vi har eksamener. 

Men snart er det ferie, så det gleder jeg meg til! Da skal jeg med vertsfamilien til Sydney første uka. Uka før skoleslutt skal jeg også være med et annet klassetrinn på en campingtur, så jeg får sett veldig mange fine steder her:)

Jeg trives veldig godt hos min vertsfamilie, og føler meg veldig som en del av familien. 

Nå som det er sommerferie her har de tatt meg med på litt av hvert. Vi kom nettopp hjem fra campingtur i Lorne hvor vi har kost oss en uke.

Jeg er veldig involvert i livredding og har vært på tre stevner til nå. 

Jeg har også tatt et kurs som kalles "Bronze Medallion" som vil si at jeg er kvalifisert som livredder.

Selma Vestby , Januar 2019,

High School USA

Ja! Jeg trives veldig godt, synes det er rart at jeg allerede er halvveis.

​Vertsfamilien og jeg har det alltid veldig morsomt sammen, og det er veldig flinke til å hjelpe meg komme meg de stedene jeg trenger å komme! Vi har mye til felles og finnes på mange aktiviteter, som å møte familievenner og dra på skoleaktiviteter osv.

Vi har funnet på mye, blant annet reise til Maryland, spille spill og gå turer. De er veldig forståelsesfulle når jeg får hjemlengsel. De behandler meg som en del av familien.

Jeg liker meg godt på skolen. Det er en veldig stor skole, men jeg har fått mange venner og fagene går bra. 

Liker lærerne veldig godt også!

Veldig fornøyd med alle lærerne, men siden jeg har så mange tunge, teoretiske fag kan skolearbeid bli mye jobb. Alle sammen på skolen min er veldig snille og inkluderende.

​Jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å ta et utvekslingsår.

Det er veldig spennende og jeg lærer masse nytt!

Thaovy Ha, Januar 2019,

High School USA

Jeg trives så urolig godt her jeg er! Tanken på at jeg må forlate dette steder her om knapp noen måneder gjør meg så utrolig lei meg. Jeg har fått venner for livet, en ekstra familie i et helt annet land og ikke minst, jeg har fått lært så utrolig mye i løpet av den korte perioden som jeg har vørt her. Jeg kan ikke vente til de neste månedene til å lære meg enda mer engelsk og lære meg enda mer om den amerikanske kulturen her.

Skolen er delt opp i 3 idretts-sesonger; Fall, Winter og Spring season. I løpet av høst- sesongen, var jeg en del av Cross Country team. Vi hadde trening hver dag etter skolen; fra mandag til fredag og hadde som oftest meets eller konkurranser på lørdager. Cross Country fungerer slik at du trener deg opp til å konkurrere 5 kilometer. 

Akkurat nå, driver jeg med cheerleading, noe som er utrolig spennende! Winter season er også basket sesong som vil si vi er cheerleader måt gutten spiller deres kamper.

Fra og med februar, er planen å bli med på Track eller friidrett. Dette varer frem til sommerferien.
Å bli med på de forskjellige aktivitetene etter skolen er en perfect måte å finne venner som har de samme interessene som deg! Ikke minst så får du deg utrolig mange venner ettersom alle på laget blir din ekstra lille familie fordi du tilbringer så mye tid med dem.

Vetle Brattabø, 2018/2019

High School Australia

Fra starten har vertsfamilien inkludert meg som et medlem av familien og jeg føler meg som et medlem også. Har bare godt å si om dem og jeg og Fin som er min hostbror er gode venner!

Det er en  god skole, veldig akademisk. Gode lærere og jeg har mange venner.


Australias natur er helt nydelig og familien min er veldig aktive så jeg har fått sjansen til å se utrolig mye!

Det går bra på skolen, jeg liker lærerene mine og kommer godt overens med de. De nøler ikke med å forklare noe på nytt om jeg trenger det forklart på en lettere engelsk. 

Forholdet mitt til familien er fortsatt kjempe bra og jeg føler meg veldig inkludert! Aktiviteter vi gjør sammen kan være å se på film, dra på camping i helgene, dra på stranden med hunden eller sitte sammen i bassenget og prate.

Jeg kommer godt overens med mange og har gode venner. Neste term tenker jeg og melde meg på water polo.

Celina Pedersen, September  2018,

High School Australia

​«Forholdet mitt med vertsfamilien er veldig bra. Jeg føler meg veldig som en del av familien og de er flinke til å vise og lære meg masse om den australske kulturen. Sammen er vi på svømming 1-2 ganger i uka, og så har jeg blitt en del av livredningsklubben som de er medlemmer av.

I helga er vi av og til på kino eller australsk fotballkamp. Vi har også vært ute å spist i Melbourne by og vært på kjøreturer rundt for å se på forskjellige steder i områdene rundt byen. Mange fine strender i området selv om det er for kaldt pga vintertemperaturer til å bade der nå.

​Skolen er veldig annerledes fra hjemme fordi elevene bare er jenter og vi bruker uniform. I tillegg er karaktersystemet ulikt. Lærerne er veldig hyggelige og hjelpsomme.

Elevene på skolen, spesielt skoletrinnet jeg går på er veldig nære. Alle er veldig gode venner og veldig flinke til å inkludere nye som meg selv. Skoletimene er litt lengre enn jeg er vant til, men det er ganske passelig nivå i de fleste fagene.»

Ine Thygesen, Februar 2018,

High School USA, Arizona

Jeg har et utrolig bra forhold med vertsfamilie min. Vi tuller or ler med hverandre hele tiden, men samtidig kan jeg snakke med dem seriøst også og de forstår meg veldig bra.

På skolen går det veldig bra akkurat nå! Jeg er veldig fornøyd med lærerne som bare vil det beste for oss hele tiden og som virkelig vil st vi skal lære alt. Noen ganger er det litt slitsomt med mye lekser, men jeg har erfart at hvis jeg står løpet ut blir det belønnet til slutt.

Jeg snakket med area representanten min for to dager siden, og vi planla neste aktivitet sammen.

Jeg har nettopp begynt å spille softball, som er helt annerledes enn alle de andre sportene jeg har drevet med her. Det er hardt for jentene på laget er veldig flinke og de vil være med på state Championship, men samtidig er de opptatt av at jeg skal lære.

Ja, jeg er veldig fornøyd med utvekslingsåret. Jeg har ingenting å klage på, og jeg føler at livet bare er sykt bra her. Skolen er bra, vertsfamilien er den

beste jeg kunne fått, og stedet jeg bor gir så mange muligheter til å gjøre ting jeg vil.

Jeg har ingen problemer jeg trenger hjelp med.

Åsmund Vågslid, Februar 2018

High School Australia, Victoria

​Jeg har et godt forhold med vertsfamilien min, vi kommer godt overens og vi deler mange interesser. 

Jeg har også vært med på mange familieaktiviteter

sammen med dem og jeg liker meg godt.

​Skolen er veldig bra, den er veldig annerledes fra skolen min i Norge, men det er en god skole og jeg trives godt på den, lærerne er også veldig gode og jeg har det bra.

Jeg hadde kontakt med område representanten min for omtrent tre uker siden.

Jeg har blitt med i korpset på skolen, i tillegg til

at jeg spiller fotball etter skolen med noen venner.

Jeg har det veldig bra her, og jeg syns det går fint.

Stine Lill Ringen, Februar 2018

High School USA, North Carolina​

​Jeg og familien min her har blitt ganske nær. Vi har morsomme inside jokes og finner på masse kjekt sammen. 

Vi snakker masse om alt mulig og jeg elske å være her. 

Vi sier ofte at det er utrolig hvor bra mach vi er og at vi egentlig alltid harvært familie siden vi er alle rare på en god måte. 

Jeg går på en ganske stor skole og skolen har vært med i filmer og sont. Lærerne her på skolen er så koselige og snille og tar godt vare på oss, og jeg elsker alle de nye vennene jeg har fått. ​Det er venner for livet, og jeg er ganske travel om dagene. 

Min område representant er så snill og er den beste representanten jeg kunne ønsket meg. 

Jeg har vært med på cross country og svømming.

Det har vert en stor opplevelse og oppleve det og jeg elsker å være en del av et lag. Det er der jeg har blitt

kjent med mesteparten av vennene mine.​

​​Jeg har ikke noe problemer med året her og jeg storkoser meg 100%

Fred Adrian T. Rognerudengen, Februar 2018

High School USA, New Hampshire

Jeg liker meg veldig godt her på utveksling, og føler at jeg allerede i løpet av halve utvekslingsåret har vokst veldig som person. Hører ofte hjemmefra i Norge at jeg er savnet, men de vet at jeg er på et eventyr, og dermed er de glade på mine vegne.

Jeg tok vertsforeldrene mine på middag på kino (en kino som inkluderer en restaurant i salen) og så på den nye "Star Wars"-filmen, noe vi alle er interessert i, som en julegave til dem begge. Jeg pleier vanligvis ikke å kjøpe gaver til noen, men jeg ville vise min takknemlighet for at de valgte å være vert for meg i år. Noe jeg har lagt merke til er at jeg hadde som mål å bli mer uavhengig dette året, men i og med at offentlig transport er i veldig mye mer bruk i Norge enn her i USA, og jeg må alltid spørre vertsforeldre om å kjøre meg rundt, blir jeg faktisk mer avhengig av andre. Likevel er det alltid koselig å sitte igjen ved middagsbordet å fortsette en samtale vi startet mens vi spiste. 

Under "Thanksgiving"-tiden reiste vi med bil til Maryland og feiret med vertsforeldressønn, det vil si at jeg har besøkt rundt 6-7 stater allerede i løpet av denne tiden.

Skolesystemet er veldig annerledes her. Alle prøver har "multiple-choice questions" og slikt, det er ingen friminutt, om vi ønsker det kan vi velge å ta "study hall"

som fag - der vi bruker skoletimen på å gjøre lekser, og det er ikke én konaktklasse med én kontaktlærer som i Norge. 

Tentamen var relativt enkel, i og med at tentamensprøvene bare varte i 1 og 1/2 time, i motsetning til 5-6 skoletimer i Norge.

Jeg har fått tilbake karakterkortet mitt for semester 1 der jeg har "A" i alle fag, bortsett fra ett av dem der jeg har "B". Lærerne her er generelt bra. Lærerne

(og fagene) i engelsk og amerikansk historie er vel de jeg liker best. Som utvekslingsstudent får jeg ofte tilbud om 

å dra på klassetur med klasser jeg ikke engang er i. 

I tillegg bruker jeg ganske mye tid på lekser. Jeg har

fått venner både i nabolaget, på skolen, og til og med den andre utvekslingsstudenten på skolen min. Amerikanerne er generelt sett ganske vennlige folk, etter min mening. Det er også en lærer på skolen, Mrs. Mandra, som er veldig omtenksom og alltid hjelper

hvis det er noe.

Henrikke Brunevatne, Oktober 2017

High School USA, New Jersey​

​Forholdet mitt til vertsfamilien familien min er veldig bra. Jeg trives veldig bra, og føler meg som hjemme.

De gjør også alt de kan for at jeg skal ha det bra, og det får meg til å føle meg veldig trygg og i gode hender.

​Skolen er veldig stor, noe jeg synes er bra. Alle lærerne mine er veldig greie, og jeg har noen venner i hver klasse. Får å kunne "graduate" må jeg ta en del ekstra fag,​

men det går fint. 

Det jeg syntes er vanskeligst er å være med i samtaler med flere personer, spesielt om det er litt bråk og det er litt vanskelig å høre hva som blir sagt.

Jeg har vært på et møte på en klubb om afrikansk kultur, en veldedighets klubb og en fitness klubb. Jeg tenker også å bli med i en økonomi klubb. Utenom det er planen å være med å planlegge homecoming.

Område representanten samlet oss utvekslingselever i området til en middag. Jeg koser meg masse. Noen dager er litt tøffere, men generelt går det veldig bra.

Elevene, lærerne og vertsfamilien min er veldig inkluderende, lett og snakke med og utrolig greie.

Vilde Mikkelsen, Oktober 2017

Gymnas Rheinessen, Tyskland​

​Vertsfamilien min er kjempesnille og tar meg med på diverse aktiviteter som de liker. Jeg føler meg som en del av familien allerede og det har bare gått en måned.

Vertssøsteren min har vært veldig hjelpsom også med både språk og skolen. Skolen min er stor og full av snille medelever, hvis jeg trenger hjelp til å finne et klasserom så er det bestandig noen som kan hjelpe meg.​

​Sliter fortsatt litt med å henge med i timene men det har bare gått en måned så det kommer nok etter hvert.

Jeg går i 12. klasse og har drama, matte, engelsk, tysk, historie, fysikk, latin, musikk og religion.

Har snakket med rådgiveren på skolen min i Norge og han sier at timeplanen min er godkjent :)

Siste gang jeg hadde kontakt med område representanten min var da hun inviterte oss til middag for rundt 1 eller 2 uker siden.

Skal bli med i et kor som starter på mandag, og kanskje volleyball eller badminton i løpet av neste uke. So far, so good!

Jeg må bare legge litt ekstra arbeid inn i språket :)

Jeg elsker programmet! Det har vært lærerikt allerede og selv om språket ikke sitter helt enda så forstår jeg mye mer.

Rebekka Christiansen, September 2017

Sixth Form/High School Manchester, England​

​Jeg har det fantastisk på utveksling i Manchester!

Familien min er kjempefin, vi har et godt forhold, kan prate om alt, finner gode løsninger og de tar så godt vare paa meg! Tror ikke jeg kunne fått en bedre familie.

De respekterer meg og mine interesser og tar meg med på masse spennende ting! Har allerede blitt godt kjent med den store familien til vertsfaren min også (tanter, onkler, kusiner, fettere osv...)

​Skolen er helt fantastisk! Det var akkurat dette kurset jeg manglet og savnet i Norge - musikal. 

Lærerne er kjempedyktige, klassekameratene mine er så snille og har tatt godt imot meg og jeg føler

at jeg har lært masse bare i løpet av to uker. Neste uke har vi vaar første opptreden foran et publikum. Jeg har allerede hatt mange auditions og blitt med i en danseforestilling som skal foregå

i Heaton Hall i Manchester i desember og fått en rolle i et av sesongteaterstykkene på skolen: "Daisy Pulls It Off". Jeg trives så godt her!

​Jeg møtte område representanten min for to uker siden og vi har jevnlig kontakt via sms og mail.

Jeg har blitt med i mange av skolens forestillinger og produksjoner. Dro på audition i går for skolekoret, så det blir spennende å se om jeg kommer inn der:)

Stine Lill Ringen, September 2017

High School USA, North Carolina

Den første dagen jeg møtte familien på flyplassen, var jeg så jeg spent. Jeg hadde så mange sommerfugler i magen og det var som om alt gikk i sakte film.

Familien min tok meg godt imot, med velkomst skilt og klemmer. Vertsmoren min er glad i å snakke om alt mulig, og hun er en veldig ærlig og åpen. Etter at jeg bare hadde vert her i en uke, var jeg en del av familien.

Det er rart å tenke på hvor glad men kan bli i en familie på så kort tid. Jeg føler meg hjemme og er ikke redd for å spørre om ting. Både familien og jeg elsker å gå på fjellturer, løping og masse utendørs aktiviteter. Vi går ofte på turer rundt omkring i de vakre fjellene her vi bor. 

Første skole dag var fantastisk og alt var så kult. Her i USA har de en klasse som heter homeroom, som er klasse hvor du får informasjon om skolen sine regler og får utdelt papirer. 

Men det jeg synes er den største forskjellen mellom en norsk skole og en amerikansk skole er at her har de delt skoleåret i 1. semester og 2. semester, og 1. semester har jeg fire forskjellige fag som jeg har til samme tid hver dag. Så hver skole dag har jeg de samme fagene, og det er faktisk mye lettere å forholde seg til enn hjemme.

Jeg har lært så masse av hver klasse og har til og med blir flinkere i noen av fagene. Man må ha mer respekt for lærerne på skolen, mens her må jeg kalle lærerne mine Miss og Mr pluss etternavnet deres. Det var noe jeg strevde med litt i starten på skolen, men nå er det ganske normalt å gjøre det for meg

​På den første skole dagen kjente jeg ikke noen andre enn vertssøsteren min og vi hadde ingen klasser sammen, så jeg var på egenhånd.

Men før jeg gikk inn på skolen den dagen hadde jeg bestemt for å gå ut av komfortsonen min, og bli kjent med en ny elev i hver klasse. Og det ble jeg.

Etter hver time hadde jeg snakket med den som satt bak meg eller ved siden av meg. Jeg spiste lunsj med en av de jeg ble kjent med og vi er kjempe gode venner nå.

Jeg går på en sport som heter Cross Country, som er løping og jogging. Treningene er etter skolen og vi blir kjørt med busser til de forskjellige stedene vi skal jogge.

Hver søndag har vi race som er rundt omkring i staten. Det er så sosialt og det er på Cross Country jeg har blidt kjent med mesteparten av vennene mine på skolen. 

n​

Oskar Magnussen, September 2017,

Sixth Form/High School Wales, UK

​Ja, jeg er meget fornøyd. Familien er bra, skolen er topp, selvsagt er det en del å venne seg til men jeg tror jeg er godt på vei i den avdelingen.

Utenom skolen holder jeg på  med på klatring, som er en hobby fra hjemme.

Familien er veldig snill, de har familie som er på besøk ganske ofte. De har hatt utvekslingsstudenter lengre enn jeg har levd og det vises. De er forstående og legger ikke press på meg.

​Jeg liker lærerene mine, de forstår at jeg har et helt nytt system å venne meg til, og er bra lærere generelt.

Det virker som at elevene her er noe eldre enn meg 

(18-19ish) men jeg har et par folk jeg har kontakt med, som jeg kan være med i pausene.​Ja, jeg er meget fornøyd. Familien er bra, skolen er topp, selvsagt er det en del å venne seg til men jeg tror jeg er godt på vei i den avdelingen.

Utenom skolen holder jeg på å bli med på klatring, som er en hobby fra hjemme.

​Familien er veldig snill, de har familie som er på besøk ganske ofte.

De har hatt utvekslingsstudenter lengte enn jeg har levd og det vises, de er forstående og legger ikke press på meg.

Jeg liker lærerene mine, de forstår at jeg har et helt nytt system å venne meg til, og er bra lærere generelt.

Det virker som at elevene her er noe eldre enn meg (18-19ish) men jeg har et par folk jeg har kontakt med, som jeg kan være med i pausene.

Ine Thygesen, August 2017,

High School USA, Arizona

Jeg nyter å være være her i USA. Selv om jeg ikke har vært her så lenge, 

så har jeg allerede møtt andre utvekslingselever som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med.

Jeg føler meg veldig hjemme uansett hvor jeg er, og jeg synes at jeg blir godt tatt vare på av både organisasjonen og vertsfamilien min.

Forholdet mellom vertsfamilien min og meg er veldig bra. Vi har i løpet av denne korte tiden jeg har vært her ikke gjort så mye, men vi har vært i kirken, spist gode middager sammen, sett på fotballkamp og hatt barbeque med venner.

Jeg trives veldig godt på skolen. Fagene er ikke veldig vanskelige,
men når jeg trenger hjelp så er lærerne mine veldig hjelpsomme. Jeg har blitt kjent med folk i hver eneste klasse, og jeg føler meg veldig trygg og vel på skolen, jeg gleder meg til hver dag.

På skolen har vi Key Club, en veldedighetssamfunns gruppe hvor vi
skal gjøre forskjellige ting for samfunnet her. Jeg er også med på high school gudstjenestene, som jeg elsker, og om to uker skal vi på tur til en lake hvor vi skal bade,
ha barbeque, kjøre båt og bare kose oss ved vannet!

Etter skolen spiller jeg volleyball for Junior Varsity, og selv om jeg ikke har spilt noe før, så er det veldig veldig gøy"

Tomine Sørhus, August 2017

High School Australia, New South Wales

Ja. Jeg har det helt supert her i Australia.

Vertsfamilien min er kjempe grei, og vertssøstera mi og jeg er blitt gode venner og alt er veldig bra.

Skolen er bra, og lærerne er flinke til å hjelpe og er veldig forståelsesfulle. Noen fag er selvfølgelig vanskeligere enn andre, men det går generelt bra.

Elevene er veldig greie og hjelper om det er noe jeg lurer på. Jeg har også fått noen "klubb" greier som er i en av fritimene jeg har. Der får vi vite hva som skjer på skolen osv.

Jeg har også startet å spille AFL. Det er australsk fotball, og jentene på laget er helt supre. Jeg har fått prøve å spille et par kamper. Det er kjempe gøy, men dessverre så kom jeg i slutten av sesongen så jeg fikk ikke spille så mange kamper.

Adresse

Torvet 6

N-2000 Lillestrøm

Kontaktinfo

Tlf.: 99 28 13 00

Email address: info@myeducation.no

Sociale medier

Instagram Facebook Youtube