​Nåværende elever

​Her kan du lese om hvordan livet er som utvekslingselev, for noen av elevene som er avgårde nå. Det er så spennende å følge disse modige og selvstendige ungdommene og høre hva de opplever av gleder og utfordringer i hverdagen langt hjemmefra. Denne siden oppdaterers etterhvert som vi mottar hilsner fra elevene:

​​

Emilie Tingstad - August 2016

Queensland, Australia

Det er lenge siden sist oppdatering ser jeg nå, men tiden her går så utrolig raskt, og nå har jeg allerede vært her i en hel måned. De siste ukene har det vært mye å jobbe med på skolen, hvor vi har assignments (store innleveringer). Alt i alt har jeg det veldig bra, og har enda ikke hatt noe hjemlengsel, noe som er veldig godt. Forrige helg feiret vertsmor 50 årsdag, så nærmeste familien kom opp også hadde vi 80-tallsparty haha. Var utrolig koselig å møte hele familien, og ble spesielt god venn med Jen, som er host kusinen min fra Brisbane.

De første tre dagene i Australia ble tilbragt i Sydney. Mer spesifisert Eleanora Confrence centre i Narrabeen, ca 45 minutter fra sentrum. Var utrolig fint der, og det var et eksotisk fossefall rett ved. Første dagen fikk vi til og med sett en kenguru!! De første to dagene besto for det meste av informasjon og fritid med alle utvekslingsstudentene fra Student Exchange, vår Australske organisasjon. På lørdag dro vi inn til Sydney og var der i to timer. Deretter gikk turen videre til Manly, en liten kystby, som ligger cirka 30 minutter unna Sydney med ferje. På søndag dro jeg videre til Brisbane!

I Australia har de fleste High School’s forskjellige carnivals i løpet av året. På min High School har de Sports carnival, Swimming carnival og Track and Field Carnival. Forrige fredag og denne fredagen hadde vi Sports carnival på skolen, noe som var veldig gøy. Alle elevene på skolen er blitt tildelt et hus som de hører til, og hvert hus har en farge som man skal kle seg etter. Det er mange forskjellige ting man kan være med på som 100m, 200m, 400m, 800m eller 1500m sprint, kulestøt, spydkasting, diskoskast, lengdehopp, høydehopp og forskjellige stafetter. De fleste aktivitetene måtte man ha meldt seg inn i før ferien, altså før jeg kom så jeg fikk bare vært med på 100m sprint, hvor jeg faktisk kom på andre plass.

Alt her veldig bra, begynner å bli bedre kjent rundt om på skolen og i byen. Alle her er utrolig hyggelige og imøtekommende og det har vært veldig lett å finne seg folk å være med.

​Hilsen

Emilie 

Tiril Bakken - Juli 2016
Perth, Australia

"Familien jeg bor hos har tatt meg i mot med utrolig åpne armer. Supermamma har roet jetlaggen og satt fart på kultursjokket med en fantastisk gjestfrihet. Jeg har foreløpig 3 vertsøsken. Det er fullt hus hele tiden, og jeg trives med det.

I går ankom min “vertsbror” og medutvekslingstudent, Fabian fra Tyskland. Fabian og jeg blir samme årstrinn, og er vi heldig får vi noen klasser sammen også:) Som sagt har jeg nå gått en uke på High School, og jeg trives mer og mer. Allerede har jeg lært mer om det norske demokratiet her enn jeg gjorde i Norge, og mer om Europas historie enn jeg gjorde i Europa. Skolen er på mange måter strengere her enn i Norge, men det gjør det også mye lettere å fokusere på fag, selv om det i starten er litt vanskelig å følge med når alt er på Engelsk.

Jeg har det fortsatt veldig bra, paa skolen og hjemme. Men jeg har skikkelig cravings paa Vaffel med brunost"

Hilsen

Tiril​

Adresse

Torvet 6

N-2000 Lillestrøm

Kontaktinfo

Tlf.: 99 28 13 00

Email address: info@myeducation.no

Sociale medier

Instagram Facebook Youtube