​Test deg selv: foreldre​​

Å forberede dere godt er det beste dere kan gjøre, før dere tar beslutningen om barnet deres får dra ut på  et high school år? Som foresatte er det en stor beslutning å la barnet sitt reise utenlands og overlate det til en fremmed familie. For å støtte og hjelpe deg så godt vi kan på veien til å ta en beslutning, gir vi deg her noen tips og råd.

Svar oppriktig og ærlig for deg selv på følgende spørsmål:

1. Er jeg klar for å la barnet mitt bo hos en annen familie?
Barnet ditt kommer til å bo og leve, slik de gjør i det landet barnet ditt skal gå på High School. Det betyr at de  må følge reglene til vertsfamilien, som blant annet kan være andre sengetider og spisetider. Utover det kan vilkårene hos familien være forskjellige, med noen hjem som er ryddige og støvfrie, mens andre har støv i krokene.

2. Kan jeg overlate barnet mitt til seg selv?
Barnet ditt vil lære utrolig mye av å stå på egne ben, og med stor sannsynlighet komme hjem som et mer modent og selvstendig menneske. Der kan oppstå små konflikter mellom vertsfamilien og barnet ditt. Det må barnet ditt være i stand til å løse selv. Selvfølgelig er det hjelp å hente hos områderepresentanten, som ditt barn får navn og tlf.nr. til før avreise.​​

3. Kan jeg gi slipp på barnet mitt i 10 måneder?
Barnet ditt skal være borte i 10 måneder, og det er ikke tilladt å komme på besøk. Det er for å gi eleven mest mulig ut av High School oppholdet og for å unngå for mye hjemlengsel. Vi anbefaler også en redusert kontakt med barnet ditt, dvs. ikke daglige telefonsamtaler, fordi en daglig kontakt vil øke hjemlengselen, og gjøre det svært vanskelig for barnet ditt å være hjemmefra og få hverdagen til å fungere.

4. Klarer jeg å overlate ansvaret for mitt barn til andre?
Det er organisasjonen i vertslandet samt vertsfamilien, som har ansvaret for barnet ditt under High School oppholdet. Det kan være positivt med kontakt mellom foreldre og vertsfamilie sånn innimellom, og de kan godt ha en dialog rundt skolen, regler osv. Men det er viktig som foreldre å finne en balanse, slik at ikke vertsfamilien føler at de blir kontrollert.​

Adresse

Torvet 6

N-2000 Lillestrøm

Kontaktinfo

Tlf.: 99 28 13 00

Email address: info@myeducation.no

Sociale medier

Instagram Facebook Youtube