Tidligere elever​

​Her kan du lese om hvordan livet er som utvekslingselev, for noen av elevene som har kommet hjem igjen. Det er så spennende å følge disse modige og selvstendige ungdommene og høre hva de opplever av gleder og utfordringer i hverdagen langt hjemmefra. Denne siden oppdaterers etterhvert som vi mottar hilsner fra elevene:

Aurora Kildedalen, 27.sepember 2017

USA, Michigan

Jeg har det kjempe bra her hjemme etter at jeg har kommet hjem igjen men var nesten litt rart å komme tilbake til venner og familien min her siden nå har jeg familie mange mil og timer unna uansett. Kommer nok alltid til å sitte igjen med "hjemmelengsel" uansett om jeg er i Norge eller i Michigan. Jeg synes det er stas å ha Dana her, hun passer så godt inn og håper hun mener det selv også.

Jeg fikk året mitt godkjent, mest fordi jeg hadde mye kontakt med skolen min her hjemme og fikk bekreftelse på fag jeg hadde der bort og hva jeg måtte ha for å få det godkjent. Jeg fikk beskjed om å ha matte og historie men det er kanskje mer fra skole til skole, så jeg hadde egentlig ganske frie tøyler om hvilke fag jeg hadde. Jeg hadde faktisk gym hver eneste dag og "woodshop" som er sløyd 5 timer i uka, så ganske chille dager hadde jeg.

MyEducation er en av de rimeligere programmene som kanskje gjør at flere kan dra på en opplevelse for livet, selv om de kanskje er rimeligere så betyr det ikke at de gjør en dårlig jobb. Jeg likte MyEducation og de ansatte i den organisasjonen, og fikk hjelp med alt som dukket opp både før, under og etter oppholdet mitt. 

Erik Hellum, 15.august 2016

USA, Alabama

Utvekslingsåret har vært en fantastisk opplevelse. Jeg lærte mye om modenhet, selvstendighet, om meg selv og en helt annen kultur. Det er ganske overveldende i begynnelsen, spesielt hvor lenge et år føles, men mot slutten av oppholdet innså jeg at ett år ikke var halvparten så lenge jeg ønsket. Skolen i USA tilbyr mange muligheter innen ekstra aktiviteter og idrett, som kan komme godt med i nuet og fremtiden. Jeg var på bryterlaget på skolen og det var en god mulighet til å bli kjent med andre med like interesser og til og med reise mer rundt i delstaten på turneringer. Jeg anbefaler utvekslingsår til alle som får muligheten! Hvis man kan dra på plusstur som jeg gjorde får man bli kjent med andre utvekslingselever fra rundt omkring verden og se noe av de viktigste severdighetene vertslandet har å by på. Vi reiste fra New York til Washington og jeg har sett så mye som jeg ikke trodde jeg skulle få se. Hele opplevelsen sammenlagt var kort fattet fantastisk, jeg er glad jeg dro og vet andre vil være det også!

Suzanne Gensen, september  2016

Australia, Melbourne - Victoria

«Etter et år i Australia sitter jeg igjen med veldig miksede følelser, men stort sett bare glede og takknemlighet for som muligheten jeg fikk. Det er rart å plutselig ha to ulike liv: ett på landet i Norge, og det andre i fashionbyen Melbourne. Etter 10 måneder i Australia har jeg vokst mye som person, og føler jeg har blitt mye mer selvstendig. Jeg hadde «the best time of my life», og ville definitivt gjort det hele igjen om jeg hadde fått sjansen!»​

​​

Erlend Sæther, oktober 2016

Private High School USA - Trinity Lutheran School, Oregon

«Det er helt fantastisk å være her, og jeg vil oppfordre alle

som vurderer å ta et år på utveksling, å gjøre det. Dette er den eneste

gangen i livet man kan gjøre noe sånt som dette.

Jeg føler at jeg har et ekstremt godt forhold med vertsfamilien min.

Vi gjør ikke så mye ekstraordinært sammen, men vi har det veldig fint for det.

Vi pleier å snakke sammen, og å gjøre ting som helt vanlige familier gjør sammen.

Den største forskjellen må være at vi kjøper mat/fast food mye oftere og spiser mer ute,

enn det jeg gjorde i Norge.

Jeg liker skolen min veldig godt. Det er en veldig liten skole,

med bare cirka 60 stykker på hele high school, som kan være fordi

det er en privat skole. Det at skolen er så liten gjør at det er veldig

tette bånd mellom oss elevene, og at ingen, som jeg har sett, har vært alene.

Hver søndag går vi til kirka, som er det samme stedet som skolen,

de gjør om gymsalen til en kirke hver søndag.

Jeg er med i youthgroup, basketballaget og robiticslaget på skolen.​

Emilie Tingstad - August 2016

Queensland, Australia

Det er lenge siden sist oppdatering ser jeg nå, men tiden her går så utrolig raskt, og nå har jeg allerede vært her i en hel måned. De siste ukene har det vært mye å jobbe med på skolen, hvor vi har assignments (store innleveringer). Alt i alt har jeg det veldig bra, og har enda ikke hatt noe hjemlengsel, noe som er veldig godt. Forrige helg feiret vertsmor 50 årsdag, så nærmeste familien kom opp også hadde vi 80-tallsparty haha. Var utrolig koselig å møte hele familien, og ble spesielt god venn med Jen, som er host kusinen min fra Brisbane.

De første tre dagene i Australia ble tilbragt i Sydney. Mer spesifisert Eleanora Confrence centre i Narrabeen, ca 45 minutter fra sentrum. Var utrolig fint der, og det var et eksotisk fossefall rett ved. Første dagen fikk vi til og med sett en kenguru!! De første to dagene besto for det meste av informasjon og fritid med alle utvekslingsstudentene fra Student Exchange, vår Australske organisasjon. På lørdag dro vi inn til Sydney og var der i to timer. Deretter gikk turen videre til Manly, en liten kystby, som ligger cirka 30 minutter unna Sydney med ferje. På søndag dro jeg videre til Brisbane!

I Australia har de fleste High School’s forskjellige carnivals i løpet av året. På min High School har de Sports carnival, Swimming carnival og Track and Field Carnival. Forrige fredag og denne fredagen hadde vi Sports carnival på skolen, noe som var veldig gøy. Alle elevene på skolen er blitt tildelt et hus som de hører til, og hvert hus har en farge som man skal kle seg etter. Det er mange forskjellige ting man kan være med på som 100m, 200m, 400m, 800m eller 1500m sprint, kulestøt, spydkasting, diskoskast, lengdehopp, høydehopp og forskjellige stafetter. De fleste aktivitetene måtte man ha meldt seg inn i før ferien, altså før jeg kom så jeg fikk bare vært med på 100m sprint, hvor jeg faktisk kom på andre plass.

Alt her veldig bra, begynner å bli bedre kjent rundt om på skolen og i byen. Alle her er utrolig hyggelige og imøtekommende og det har vært veldig lett å finne seg folk å være med.

​Hilsen

​Emilie

Aurora Kildedalen - Juni 2016

Michigan, USA Graduation!!!

"Vi hadde graduation 5. Juni. Det var en helt fantastisk opplevelse, helt klart noe jeg vil huske for resten av livet. Jeg synes det var litt ekstra stas når jeg er den eneste fra Norge på skolen min og det er en del fra Tyskland. Siden de sa hvor hver og en av utvekslingselevene er fra, føler man seg litt ekstra spesiell den dagen.

 Jeg "graduated" med den beste klassen jeg kunne fått, hvor alle gjør alt de kan for at alle skal ha det bra, og for å gjøre den dagen så minnerik som de kunne."​

Hilsen
Aurora

Vibeke Skram - April 2016
Australia - New South Wales

«Ja eg har det utrulig kjekt. Tida har gått ekstremt fort, kan nesten ikkje tru at det bare er ein måned igjen. Året her i Australia har vore heilt fantastisk. Eg kunne ikkje ha komt til ein bedre vertsfamilie. Eg har eit utrulig bra forhold med alle i familien, spesielt vertssysta. Ho er min beste venn her nede. Ellers føler eg meg veldig heime her, og vil jo nesten ikkje reise heim. Har fått mange gode vennar, ein fantastisk vertsfamilie og føler eg er blitt bedre i engelsk. Folka i denne lille byen eg bur i e veldig greie.

Eg har det veldig kjekt på skulen. Fagene er kjekke, og mykje enklare no når vi har begynt i year 12 og er med frå byrjinga.Er ganske annerledes, men på ein positiv måte. Eg syns eg har fått eit bra forhold med mange av lærerane, og har ikkje minst fått mange kjekke venna. Noen av bildene er frå ei helg vi campa ned langs kysten.»

Hilsen
Vibeke

Jonas Skulstad, Norge - Mars 2016

California, USA

Gratulerer Jonas Skulstad - kåret til årets beste fotballspiller på Monta Vista High School, California!​

Vi er stolte av å ha deg - Jonas Skulstad - som utvekslingselev gjennom MyEducation sitt High School utvekslingsprogram på Monta Vista High School dette skoleåret.

Tenk at du har blitt kåret til årets beste fotballpiller på Monta Vista High School i California. Det er fantastisk å lese denne artikkelen som står om deg i Contra Costa Times, og hvilke muligheter du har fått under ditt utvekslingsår.

Les hele artikkelen om Jonas Skulstad fra Egersund her.
http://www.contracostatimes.com/…/east-bay-boys-soccer-play…

Hilsen

MyEducation

Irmelin Johansen - Des 2015

Ohio USA
«Jeg er fortsatt glad for at jeg valgte å bli en utvekslingselev, og nyter oppholdet. Jeg synes USA er interessant og mer forskjellig fra Norge enn det jeg trodde det ville være - hvilket bare er et bonus, for da lærer jeg mer.

Jeg kommer godt overens med familien, og vi gjør mye forskjellig. Guttene spiller mye fotball som jeg blir med og ser på og vi besøker folk og jeg lærer noe nytt om hvordan det er å leve i en amerikansk familie hver dag. Jeg føler meg velkommen i hjemmet deres, og som en del av familien.

Lærerne mine er hyggelige og hjelpsomme. Klassene er på størrelse med de hjemme, så der er det egentlig ikke noen stor forskjell. Jeg kommer godt overens med folk, og har en gruppe venner jeg finner på ting med. Jeg har prøvd meg på tre klubber, Anime, Poetry og Spansk. Men noen ganger er jeg for opptatt med lekser eller andre ting til å ha muligheten til å gå. Jeg fikk de fagene jeg ønsket meg: Painting, Collage Transitions math, Principles of Democracy, English, Spanish honors 4 og Lifetime fitness.»

Hilsen
Irmelin

Erik Hellum - Jan 2015

Alabama, USA
Erik Hellum forteller fra sitt High School Year i Alabama...

"Nå har jeg vært i Alabama i USA i nesten et halvt år, og jeg trives utrolig bra! Det er alltid vanskelig å forlate alt og alle man kjenner, og legge ut på en reise, som kan med den rette innstillingen forandre en, og lære så mye om verden, også seg selv.

​Menneskene her er vennlige og mottagene, kanskje noe av det jeg liker best her. Selv om bare tanken på å reise bort fra nære og kjære kan virke skremmende og over...veldende, vil man raskt lære at det å holde seg opptatt, og fylle ut av det jeg faktisk nå synes er kort tid, og får mest mulig ut av opplevelsen, og bli kjent med så mange fantastiske mennesker blir det etterhvert nesten like vanskelig å forlate det også.​

Jeg er så fornøyd med vertsfamilien, vertslandet og alt vertslandet har å tilby. Er veldig glad for denne muligheten, og jeg vil definitivt komme tilbake en eller annen gang i nære framtiden."

Hilsen

Erik

Tiril Bakken - Juli 2016
Perth, Australia

"Familien jeg bor hos har tatt meg i mot med utrolig åpne armer. Supermamma har roet jetlaggen og satt fart på kultursjokket med en fantastisk gjestfrihet. Jeg har foreløpig 3 vertsøsken. Det er fullt hus hele tiden, og jeg trives med det.

I går ankom min “vertsbror” og medutvekslingstudent, Fabian fra Tyskland. Fabian og jeg blir samme årstrinn, og er vi heldig får vi noen klasser sammen også:) Som sagt har jeg nå gått en uke på High School, og jeg trives mer og mer. Allerede har jeg lært mer om det norske demokratiet her enn jeg gjorde i Norge, og mer om Europas historie enn jeg gjorde i Europa. Skolen er på mange måter strengere her enn i Norge, men det gjør det også mye lettere å fokusere på fag, selv om det i starten er litt vanskelig å følge med når alt er på Engelsk.

Jeg har det fortsatt veldig bra, paa skolen og hjemme. Men jeg har skikkelig cravings paa Vaffel med brunost"

Hilsen

Tiril​

Annichen Rygh - Des 2015

Utah, USA

​«Jeg trives utrolig mye. Både familie, skole og venner er veldig bra. Jeg føler meg egentlig mer og mer hjemme for hver uke som går. Bare etter et par uker følte meg veldig hjemme. Familien har vært veldig imøtekommende og vært veldig lett å bli glad i. 

Det jeg syntes var veldig deilig var at det gikk veldig fort før alle komme i sine vanlige hverdagsrutiner, noe jeg følte gjorde det litt lettere for meg å begynne å gjøre det samme. Når vi er sammen pleier vi ofte å gå tur, dra på kino og vi spiser middag sammen mer eller mindre hver da.

Jeg går på en utrolig bra skole med flinke lærere og hyggelige elever. Jeg er veldig fornøyd med klassene jeg har og trives veldig godt med alle vennene jeg har fått her. Fagene jeg har er matte, biologi, tegning, engelsk, Financial lit., world civ og AP art history. Det har vært utrolig gøy å få møte andre utvekslingsstudenter som er her i Utah. Jeg har blant annet blitt veldig god venn med en jente fra Tyskland.

Jeg har meldt meg inn i en kunst gruppe hvor vi hjelper til under arrangementer på skolen eller andre steder. Jeg har ikke meldt meg inn i noe sport på skolen, men jeg har drevet med en del aktivitet utenfor skolen med venner. Jeg har tatt en del yoga klasser, spilt tennis og gått masse tur i fjellene her. Jeg skal også begynne å stå slalåm i bakkene her, noe jeg gleder meg masse til.»

Hilsen

Annichen​

Aurora Kildedalen - Des 2015
Michigan, USA

"De beste månedene jeg har opplevd i mitt liv" sier Aurora Kildedalen om sine 4 måneder på High School, Michigan, USA

«Jeg hadde en veldig fin opplevelse av å komme hit til Michigan og til min vertsfamilie. De tok meg veldig godt i mot og vi har gjort mye siden jeg kom hit. Jeg har vært med dem på hytten og vi har vært i et par brylluper siden jeg kom hit. Folk er så mye mer imøtekommende og de vil alle vite hvem du er og spør deg mange sære men kule spørsmål. Jeg liker meg veldig her borte, selv om plassen er liten. Det har blitt en av mine favoritt plasser så langt, og det har helt klart blitt mitt andre hjem. Jeg har forskjellige lærere til hvert fag, de fagene jeg har er gym, woodshop/sløyd, engelsk, matte, historie og psykologi. Jeg liker alle lærerne mine og jeg har fått mange nye venner. Jeg har drevet med cross country/løping men sesongen er over nå, så nå er det track jeg driver holder på med. Under cross country ble jeg den nest raskeste jenten fra min skole, noe jeg er ganske stolt over. Jeg har ingenting spesielt å fortelle men dette har helt klart vært de beste månedene jeg har opplevd i mitt liv og jeg vet allerede nå at det bare kommer til å bli bedre.»

Vi har faktisk ikke fått snø enda, noe som folk her borte sier er kjempe rart. Men ja cross country løping er over nå og vi teamet feiret resultatene med å ha noe som kalles banquet, og det er når treneren din kaller opp hver eneste person og gir dem ett symbol for deres deltakelse i sporten."

Hilsen

Aurora

Rebekka Lundh - Des 2015

Georgia, USA

"Jeg har det utrolig bra og trives med alt jeg gjør. Hjemme hos vertsfamilien er det så avslappet og så kjekt. Jeg og vertssøster fra Spania går veldig godt overens og vi lager mat mange ganger i uka ilag. Vertsmor er utrolig grei og snill og kjører oss rundt omkring, og gjør alt for at vi skal ha det bra. Fagene jeg tar er; algebra, forensic science, french 2, PE, litteratur, US history. 

Paien spiste vi i North Carolina under Thanksgiving, når vi feiret hjemme hos vertsbestemor, og bildet med flere utekslingselever er fra en grillkveld vi hadde."

Hilsen

Rebekka


Suzanne Gensen - Nov 2015

Victoria, Melbourne, Australia

"Det har gått 4 måneder siden jeg forlot norsk jord. Når jeg først bestemte meg for å dra på utveksling i 10 måneder, trodde jeg at jeg kanskje kom til å synes at det var for lenge. Men når man er på utveksling går tiden så utrolig fort.​

Alt for fort, og sommerferien har ikke startet engang. Overgangen til ny skole med nye venner, nytt språk, nye fag.. egentlig nytt alt, var overraskende lett. Elevene på skolen var veldig positive og imøtekommende. Fagene jeg tar er Health and Human Development, History, Maths, English og Global Politics - og det er jeg veldig fornøyd med. Det mange ulike fag man kan velge mellom, som for eksempel; filosofi, media/fotografi, drama, kunst, sløyd, matlaging osv.

Jeg er veldig heldig med både skolen jeg kom til og hvor den er plassert! Skolen er 2 minutter unna togstasjonen som går direkte til forstaden min og "the most livable city in the world", Melbourne. Etter skoledagen drar jeg ofte til sandstranden som kun er 5 minutter unna. Noen ting jeg har gjort til nå er; vært i Sydney med utvekslingsorganisasjonen, stått på skøyter og tatt pariserhjulet midt i Melbourne med skolen, vært på skoleball, sett kengeruer og koalaer, vært på Halloween party med venner fra skolen, vært på aquariumet i Melbourne.. listen er lang! 

Jeg er veldig glad for at jeg dro på utveksling, og tror at klassekameratene hjemme i Norge kommer til å angre en smule på at de ikke dro når jeg forteller dem hvordan året mitt hart vært - jeg var nemlig den eneste i min klasse som dro på utveksling!"

Hilsen

Suzanne​

Jonas Skulstad, Norge - Nov 2015
California, USA

«Jeg har det veldig bra bra her borte. Jeg synes USA er veldig bra. De har vært overveldende velkomne her borte, mer enn jeg forventet. Vertsfamilien og jeg kommer overens veldig bra.​Mange kvelder sitter vi sammen nede i stua å ser på serier og filmer sammen.

I helgene elsker de å gå på fotballkampene mine sammen med meg. De er veldig engasjerte i fotballen min. Jeg spiller fotball (soccer) på Mustang som er et lag rett i nærheten. Jeg har også blitt med i high school laget som settes i gang nå snart.
Skolen min er super. Vi har mange gøye dager og "spirit weeks". Det er veldig gøy og jeg har funnet en solid gruppe venner som jeg er med i lunsj og brunsj. Fagene mine er litt kjipe siden jeg er i mange junior klasser, en klasse under meg. Men jeg liker juniorene veldig mye uansett, men ønsket å komme i litt mer senior klasser med vennene mine. Jeg har spansk 3 og har kjemi, us historie, algebra 2 som er jr klasser. Senior klassene mine er litteratur gjennom film og sportsmedisin."

Hilsen
Jonas

Viljar Larsen Hesenget - Nov 2015

Dortmund, Tyskland

«Jeg trives godt på utveksling i Tyskland, og har ikke hatt noe hjemlengsel. De lokale er veldig hyggelige og setter pris på at man prøver å snakke tysk. Og landet i seg selv er ganske bra men også ganske annerledes enn det jeg er vant til. Forholdet med familien er veldig bra, vi kommer veldig godt overens. De har flere kontakter så det var ingen problemer med å komme med på et fotball lag, dra på fotball kamper med 81.000 andre tilskuere. Vi skal også på skiferie i Oberstdorf i juleferien, så alt er flott med familien. Jeg har fotballtrening to ganger i uken. Skolen er veldig bra, de har gode lærere men et litt annet system. Jeg har kjemi, biologi, fysikk, matte, sport, tysk, engelsk, religion, geografi, historie og politikk. I friminuttene har jeg alltid noen å være med, så det går fint. Det er fortsatt litt vanskelig å forstå alt det som blir sagt i timene, men det kommer seg.

Jeg angrer ikke på at jeg dro på utveksling. Og jeg vil selfølgelig anbefale det til andre. Vi er veldig heldige som får så mye støtte av staten når der gjelder utveksling. Så det er bare og gripe sjansen, du har ingenting å tape."

Hilsen
Viljar

Adresse

Torvet 6

N-2000 Lillestrøm

Kontaktinfo

Tlf.: 99 28 13 00

Email address: info@myeducation.no

Sociale medier

Instagram Facebook Youtube